Thespian's Blog

Friday, November 27, 2009

selamt hari raya korban..

-SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA-
Di hari yang mulia ini aku memohon sedikit korban dari semua untuk m'klik link ini..




Monday, November 23, 2009


             Ada sesuatu yang perlu korang tahu dalam kisah peperangan di somalia yang dikisahkan kembali dalam movie Black Hawk Down.Korang mesti pikir pasal dorang tak tunjuk Malaysia selamatkan tentera US kan.Itu kucing aku pun tahu.

              Benda nih bukan aku reka.NO POINT AKU NAK WAT CITE.Cite nih aku dengar sndiri dari kawan foreigner aku sendiri iaitu Harun from Somalia,Mushtaz from Kenya.Dorang sangat2 memohon MAAF kepada semua rakyat Malaysia kerana semasa Malaysia menyelamatkan tentera US yang lembik tue, 2 askar Malaysia ditembak oleh rakyat somalia.

               WHY??WHY??perkara nih tak diduga sebab mereka keliru dengan bendera Malaysia n US..Kan lebih kurang je..Dorang nih bukan tahu ape pun.Men tembak je.

               Aku terkejut gak dengar benda nih.Mule2 aku macam tak percaya sangat tapi base cite nih dari sumber yang asli aku pun percaya.So,korang jangan nak bermusuh ngan dorang pulak.
 

        Dorang ada puji Malaysia apa.Malaysia aman NO WAR!!PEACE!! tp ada gak dorang kutuk.Nih aku tak boleh nak tolong la..Dorang kata pompuan malaysia(melayu,cina,india) tak best.macam LiDi..Ala,hiraukan la negro tue ckp.Dorang memang la.Nak yang saiz Unta je..Hahaha..   
 
 
 
 
 

p/s: Bagi umat islam yang prihatin.sama2 la kita sedekahkan Al-Fatihah kepada 2 perwira bangsa kita.Al-faaaatihah...

Saturday, November 21, 2009

hadiah untuk orang tua sombong..



Sekali pandang macam sama je..Adik-beradik kot nih.ptut la malam nih orang tua nih kena sebiji ngan SUNDERLAND.Ambil ko orang tua sombong.



    Kalo korang tengok la game td.gile riak orang tua nih.Bila dah ketinggalan 1-0 terus sasau tak senang duk.Bajet team ada fabregas,walcott,nasri,ashavin 3mnt terakhir ley gol ke.


      Takpun sebab mamat negro adikpibayor tak ada dah.Rasa macam sama je..Ala korang jangan panas.Aku bukan nak kutuk Arsenal tapi aku menyampah tengok orang berlagak nih.Kalo success takpe la.Nih ntah la..Lagipun Sunderland dapat gol nasib je.Kalo tak, confirm seri punye.


      Biasa la adat game.Tahniah untuk peminat chelsea coz pesta gol tadi.Sayang Essein tak dapat buat hatrik.So,skang aku nak tgk Manchester United lwn Everton.Hope MU menang..





 

Friday, November 20, 2009

cuti sem yang berbaloi sebab...

       Mane x berbaloi..aku hbs2 je exam dh tauke tempat keje aku dulu contact..Dia mau pakai pekerja..Aku apa lagi, ON je.. Org kata memang timing kena la..aku pun ngah pelan nak layan sebiji desktop bukan pil ye..So dengan gaji tue nanti memang tip-top la desktop aku nanti.                 Target aku LCD screen 29 inci  la..hahaha.. nak tengok lubang hidung pun layan.. Memang Ong la idup aku..tp perit sket la keje..Hari2 mau jalan bisness, kalo tak xda untung lorr...Penat??memang penat..nk wat macamne cari duet lebih sket..Janji masuk sem,poket gua kembung..$$$$$$






Thursday, November 19, 2009

heart broken??

 

                                                                                                     


       heart broken???aduh sakitnye...sure korg pnh rse bnde nih kan..ak pn xtaw nk ckp mcmne bnde nh...bagi ak nih la bende yang paling sakit yang paling orang suke...nape yek??

       Cinta la macamane cara pun macam cite fullhouse ke, mr. & mrs. smith ke, xpun macam cinta cinderella ke, cinta dua alam ke, cinta fantasi ke, cinta novel ke..semua akan rasa la sakit nya benda 2..

        ak  tetbe nk bukak stori nih bukan ape..sejak aku hbs exam nih banyak yang aku tengok sakit benda nih.Gaya dorang kalah kena H1N1 kot. tp aku paham kot rasanye sebab aku pun penah rase.hehehe..

        Salah siapa  benda nih??Yang laki kate pompuan..yang pompuan kate laki..tp yang surenye sape yang wat hal dia yang salah.xkan ley crack kalo xde masalah..

        Bg sesiapa yang nk b'cinta pikir la masak-masak..Cinta memang sonok.Indah belaka je tp jangan lupa la ada sakitnya..pikr-pikirkanlah...Yang dah penah kene jangan sedih-sedih..teruskan hidup.ramai lagi yang masih sayang kat korang..

;;
Related Posts with Thumbnails