Thespian's Blog

Wednesday, December 9, 2009

3210?apahal ngan nombor nih...




Kenapa nombor nih jadi rebutan orang ramai huh??Sebab 'ekornya' nampak cantik ke?Pelik..pelik..

Aku xsure la tapi menurut ahli-ahli nombor ekor berkata nombor nih nombor kete yang jatuh kat KB Mall aritue..
dorang cakap.
Kalo korang nak tahu nombor nih dh sold out kot dalam list.Semua orang dah angkat ini nombor..mesti ONG punya!!
Aku gelak je tgk ramai yang bertempek kat kedai nombor tue..Dalam hati sedih gak.Orang patut simpati ngan kejadian tue tapi dorang nih selamba je buat taruhan.
Seolah-olah kejadian KB Mall tue benda yang seronok & bawa tuah bagi dorang..
Lagi aku sedey orang Melayu pun ada yang sibuk2 menyelit kat kedai tue..Bodoh punya orang!!!
Manusia...Manusia...



Tuesday, December 8, 2009

Dimana shoutbox aku??mane..mane..


Tak jauh pun shoutbox aku..
klik kat tepi blog aku..
namenye ISI BUKU TAMU @ GUESTBOOK @ SHOUTBOX..
jumpe tak??







Wednesday, December 2, 2009

Mocca..Mocca..Mocca!!!


         Mocca..Aku suka sangat band nih..muzik yang unik.Their english vocab very nice..Korang dah dengar belum lagu Mocca nih.Dorang nih band Indonesia dekat Bandung,Jawa Barat..Nampak je muka-muka macam idiot tp lagu dorang mmg thumb up ma..


         Biar aku kenalkan mereka.Yang pakai spek mate tue RikoPrayitno (guitar).. Yang pompuan tue Arina Ephipania Simangunsong (singer dan flute). Yang si koboi tue Achmad Pratama (bass) dan yang terakhir tue Indra Massad (drum)..Lagu-lagu yang dibawa semua b'genre jazz,swing,bossa nova dan sekutunya la.


          Asalnya Arina dan Riko plan nak buat band masa kat kolej komuniti dulu..Xdela,aku pun tak tahu dorang kolej pe.Masa awal2 dorang combine dgn beberapa lagi ahli lain.tapi kurang ngam la sbb yang lain xleh masuk dengan genre Arina n Riko.So,The band the band split up, leaving only Arina and Riko with their songs.

          Dalam hujung2 1999 Indra dan Achmad join Arina n Riko dan akhirnya t'tubuh la MOCCA..Setakat nih dorang dah m'bikin 3 album: 1) My Diary  2) Friends  3) Colours dan tidak ketinggalan juga sekeping mini album iaitu OST Untuk Rena..Jadi,kawan2 mari layan mocca.Confirm our life more cheerful..Enjoy!!



Tuesday, December 1, 2009

Hari nih dalam sejarah..


( gambar dari dalam van kompeni)          

           Percaya tak percaya la kawan..Hari nih aku kena m'ghntar barang ke Sekolah Jenis Kebangsaan (T) Sg. Ladang Timah kat Ulu Dedap.Ala korang bukan tahu pun mane.Buat2 tahu la orite.Ape yang sejarahnya??


            Sekolah nih nama je ada sungai la,ladang la,timah tp nak masuk ke sekolah nih mula-mula kena lalu jalan besar.Of course la kan. Then masuk hutan-hutan sikit.Lepas tue lalu tengah bendang or sawah padi. Lepas tue lagi kasi lalu itu jambatan.kasi lintas sama itu Sg. Perak. Dan cabaran terakhir sekali lalu ladang kelapa sawit yang aku pun xtahu jalan tanah coklat ke or jalan tahi lembu.Busuk gle jalannye.


             Actually sekolah nih sekolah anak-anak Hindu dekat situ.Aku tak dapat bayangkan lah betapa jauhnya mereka nak menapak ke sekolah tue.Boleh la aku bajet dari penempatan terakhir kat sawah tue ke sekolah dalam 15km.


             Siapalah student yang bertuah ke sekolah tue.Mana tak bertuah.Sekolah tue hanya ada 8 guru,2 staf n 4 tukang kebun.Student hanya ada dalam 30 orang sahaja dari tahun 1- tahun 6.Ohh..lupa pulak.guard sekolah takde sebab guard ladang dah ada.hikhikhik..


- satu lagi picture yang sempat aku menekan -


            Nape tukang kebun ramai dari staff??Memang patut la.Keliling ladang kot.Kiri sekolah nih gigi sungai Perak. Besar jugak sekolah nig..hehehe.Tak tahu aku nak pggil sekolah ke atau tempat tuisyen.Uhmmm.Apa-apa pun aku tak sangka dapat jejak tempat BERSEJARAH seperti ini.Yela ingat senang nak jumpe sekolah macamni zaman sekarang..


             

Siapa aku??


AKU seorang yang hepi...
nakal kdg2 xbaek gak...
suka tolong orang...
cari ramai kawan hobi AKU...
kdg2 baik...
kdg2 jahat...
AKU buntu...
nape AKU jadi camni?
tak seperti yang lain?
suka sembunyikan kesedihan...
melepaskannya sendirian...
hati dibasahi air mata...
muka nampak ria...
hati makin merana...
kenapa AKU begini?
AKU ingin menyayangi...
AKU ingin disayangi...
AKU ingin mengasihi...
AKU ingin dikasihi...
layak kah AKU??
hanya diri dinilai...
tapi tidak dihati...
yang tak ternilai...
AKU insan yang kini menunggu...
untuk sebuah kekosongan hati...
yang paling bernilai...
sayangi diri...
bla..bla..bla..
 

       Adoii..kehabisan idea la.Korang phm ke pe yang aku menguris kat atas nih..hahaha.Benda nih aku tulis malam raya hari tue..Bosan2 tak buat ape.Tetibe tangan aku tulis benda nih..Hayati la rakan-rakan ku..hua..hua..hua..

;;
Related Posts with Thumbnails